Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с чистачките

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с чистачките

здравейте колеги, от два дни съм в притежание на 1,9 jtd sportwagon oт 2001. Освен обичайните проблеми с горни и долни носачи и главоболието от сумите за плащане имам и проблем с чистачките-не искат да се включват от лостчето, функцията за бързо почистване, когато го натиснеш "към теб" си е ОК- пръска си течност и чистачките си се движат, като врътнеш лостчето обаче-не ще. Някакви съвети за новака? гледам. че има бушон само за помпичката за водата... или не виждам нещо?

Първоначално публикувано от borko11 Покажи съобщение
    здравейте колеги, от два дни съм в притежание на 1,9 jtd sportwagon oт 2001. Освен обичайните проблеми с горни и долни носачи и главоболието от сумите за плащане имам и проблем с чистачките-не искат да се включват от лостчето, функцията за бързо почистване, когато го натиснеш "към теб" си е ОК- пръска си течност и чистачките си се движат, като врътнеш лостчето обаче-не ще. Някакви съвети за новака? гледам. че има бушон само за помпичката за водата... или не виждам нещо?
    Здр,добре дошъл във форума!Преди да пускаш някаква тема виж първо с търсачката... предполагам,че моторчето ти е изгоряло...

Comment

Първоначално публикувано от SPEEDY-SD Покажи съобщение
      Здр,добре дошъл във форума!Преди да пускаш някаква тема виж първо с търсачката... предполагам,че моторчето ти е изгоряло...
      Интересно тогава как движи чистачките когато пръска четете по-внимателно.

Колега borko11, да не прозвучи тъпо, ама лоста за чистачките надолу натискаш ли го за различните режими? На никаква позиция ли не работят?
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

предполагам,че е от самото моторче на чистачките.моята като я взех само вода пръскаше,чистачките не работеха на никоя скорост.разглобих моторчето -целия ротор в ръжда,спекал не мръдва.почистих го и сега върви,но не идеално.
        -като дръпнеш към теб,пръска и се движат чистачките.
        -нагоре като задържиш също работят бързите
        -като включвам надоло маи 3 позиции бяха и те работят
        -само врътката,примерно като си на някоя позиция и врътнеш би трябвало да променя интервала за включване,не ебава.
        имаше някъде тема но не мога да я изровя.иска отваряне при теб,не самото моторче,ами пласмантерията върхунего има едни писти намазани с грес,почисташ и гресираш.аз не го направих,щото се съмнявах дали изобщо ще тръгне моето.то взе,че тръгна и не ми се занимава за сега с него.
        brava 1.4 sx
        alfa 156 1.8

Comment

да матискам надолу лостчето- не ще на нито една от трите позиции, а токущо забелязах и още нещо-сега като я карах на фарове (в тъмното) забелязвам, че при пуснат ляв мигач изчезват всичките светлини по таблото-мига само стрелката за лява посока, махаш ,мигача и таблто(и часовницитв) светва пак... може би целия механизъм с лостчетата е за смяна.
          Last edited by borko11; d.m.y г., 01:35.

Comment

провери си всички крушки отвън и тогова се занимавай с механизма с ръчките.
            нов е над 200 и кусур лева.почти съм сигурен че не е от механизма.
            brava 1.4 sx
            alfa 156 1.8

Comment

колеги, само да кажа, че днес се натресох доста яко в една дупка и в последствие забелязах, че чистачките проработиха и таблото не гасне вече при ляв мигач. Може би някоя клема се е разместила/донаместила (или пък е просто съвпадение)

П.С. коко 156: иначе да, "дългата" светлина в дясно е изгоряла.

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                Интересно тогава как движи чистачките когато пръска четете по-внимателно.

Колега borko11, да не прозвучи тъпо, ама лоста за чистачките надолу натискаш ли го за различните режими? На никаква позиция ли не работят?
                не знам но при беше така и това се оказа..

Comment

Working...
                X